top of page
  • Szerző képeUnikornia

Mitől olyan trendi az unikornis?

Frissítve: 2020. júl. 23.

Ez a misztikus teremtény megbabonázta az emberiséget már az ókortól napjainkig. Mégis mit tud ez állat, hogy ilyen celeb lett? Valóban létezhetett vagy csak jelképe valaminek?

2017-ben mégis olyan ugrásszerűen megnövekedett az érdeklődések száma az unikornisok iránt, hogy szinte már trend motívummá vált. „Google: 156 millió találatot kapunk az angol unicornra, magyarul ez a szám 229 ezernél jár. A Google Trends pedig gyönyörű felfelé ívelő grafikával mutatja, hogy milyen drámai mértékben megnőtt az érdeklődés a keresésekben az unikornisok iránt.”*


Ennek az egyik kiváltó oka az is lehetett, hogy 2016-ban Kazahsztánban talált lelet alapján kiderült, hogy az unikornisteremtmények 29 ezer évvel ezelőtt még éltek Európában. „A hatalmas szarvát a homlokán hordozó szibériai egyszarvú, az Elasmotherium sibiricum, megjelenését és méreteit tekintve olyan bozontos és hatalmas volt, mint a mai, Afrikában élő modern orrszarvúak.”**

Kép forrás: www.inverse.com

Természetesen ez még nem igazolja, hogy a lelet a képzeletünkben élő mágikus erővel bíró egyszarú ló lenne, csupán hogy az ókori, középkori feljegyzéseknek igazság alapja lehet.


Az orrszarvún kívül egy viking legenda is alátámasztja az unikornisok létezését és innen is eredeztethető a mese a lény körül, ugyanis rendszeresen zsákmányoltak „unikornis szarvakat”, melyek közül az egyik legszebb példányt I. Erzsébet kapta ajándékba (értéke 1500-as években egy kastély árával verekedett). A vikingek valóban messziről hozták a becses értéket Grönland környékéről, de az unikornisszarv ugyanis nem volt más, mint a ritka északi cetfajta, a narvál agyara, valójában az egyik, extrém méretűre megnőtt foga.


Napjainkra visszatérve eluralkodott az unikornis láz, amit egy floridai étel-blogger kezdeményezett, mikor unikornisos pirítósokat kezdett készíteni "majd ezt követően pedig Nicki Minaj hozta be az unikornisokat a popkultúrába. Egyik klipjében egy gumi unikornison lovagol (2017). – ezután vált az egyszarvú gumimatrac a nyarak slágertermékévé. Nem sokkal később az unikornisok meghódították a lakberendezést is, a kreatív DIY influenszerek pedig unikornisos karácsonyfákat kezdtek készíteni, melyek egész évben a nappalink díszei lehetnek.”***

Kép forrása: www.booking.com - The Unicorn House

Lassan az unikornis motívum egy olyan szimbólummá vált, ami jelképezi az extrém színvilágot, a csillogást és egyediséget.


Unikorniában az egyszarvú mélyebb jelentéssel is bír, hiszen bármelyik kor kultúráját tanulmányozzuk, az unikornis mindenhol a tisztaság és az igazi harmónia és bölcsesség jelképe volt:
  • Az unikornis a hit erejét ajándékozza nekünk, aki segít elérni, hogy áttörhessük korlátozó félelmeink falát

  • Misztikus lények legbölcsebbike, aki segít kihozni belőlünk a legjobbat és segít valóra váltani a kívánságainkat

  • Segít megtanít minket helyesen élni

  • Támogatást ad és örömöt hoz életünkbe

  • Az unikornis gyógyító is egyben, aki nem csak testet de a lélek sebeit is gyógyítja

  • Segít ráébredni, hogy kik is vagyunk valójában, hogyan kell felfedezni önmagunkat


Az unikornis akár orrszarvú volt eredetileg, akár cethal, abban biztosak vagyunk, hogy a lény szimbolikus erejét a lovak tudják legjobban tükrözni.

Ezeknek a legendáknak nyomán építettük fel Unikornia birodalmát, ahol a gyerekek a lovak egyszarvúvá válásának történetén keresztül játékosan tudják elsajátítani ezeket az erényeket.



 

Forrás:

63 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page