top of page
  • Szerző képeUnikornia

Egy anyuka vallomása

"Elcsodálkoztam, hogy milyen könnyen lépték át saját határaikat a gyerekek."

Beck Adrienn megosztotta velünk, hogyan élte meg az Unikornia napot és miképp győzte le félelmét 13 éves Anna lánya:


Nagyon tetszett az ötlet, hogy a lovak segítségével küzdjék le a félelmeiket, zárkózottságukat a gyerekek. Szülőként, kíváncsian figyeltem, hogy két fiatal oktató lány miként köt barátságot ismeretlen gyerekekkel, hogyan nyerik el bizalmukat szinte pillanatok alatt.


Egyszerű, vicces játékok segítségével hogyan ismerhetik meg egymást a gyerekek. Miközben semmi nem volt kötelező, a gyerekek tempójában haladt az egész nap menete, azért pontosan lehetett érezni a tudatosságot, a lovakkal való találkozás előkészítését.



Mindez a természetben, távol a városi zajoktól.

A gyerekek felfedték félelmeiket és miután kiderült, hogy mindenkinek van valami amitől tart, már sokkal könnyebb volt beszélni a saját félelemekről, és végül már nem is volt olyan szörnyű az egész.


Miután mindenki megbátorodott, elérkezett a lovakkal való találkozás.

Az én 13 éves lányom, aki érkezéskor kijelentette, hogy egyáltalán nem szeretne még csak a lovak közelébe sem menni, bátran részt vett minden feladatban.

Lépésről lépésre ismerkedtek a lovakkal, megtanulták tisztelni az állatot, közben Rita és Zsuzsi azt is tudatosították a gyerekekben, hogy a lóhoz határozottan kell közeledni, akkor érzi biztonságban magát az állat. Szóval bátornak kell lenni. Itt sem volt semmi kötelező, de a gyerekeke egymást is bátorítva, - persze a lányok segítségével - a nap végére eljutottak oda, hogy még az ló hátára is felültek.


Az én Annám is, aki reggel még csak jó messziről volt hajlandó szemlélni őket. A nap folyamán megtapasztaltam, hogy ez a program egyformán működik a 6 vagy akár egy 13 éves gyerek esetében is.

Elcsodálkoztam, hogy milyen könnyen lépték át saját határaikat a gyerekek.


Nagy szeretettel ajánlom az „Unikorniába” való látogatást mindazoknak a szülőknek, akik szeretnék, hogy gyermekük önbizalma megerősödjön és gyermekük magabiztosabbá váljon.


Köszönjük ezt a szép élményt!

Beck Adrienn

44 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page